Nyt nostetaan tissit pöydälle

Aikaisemmin olen sanonut, että elämän kaksi ihmeellisintä asiaa on raskaus ja synnytys. Nyt lisään listaan kolmannen asian; imetys. Täysin luonnollinen asia mitä on tehty yli vuosisatojen. Silti se on vaan jollain tavalla ihmeellistä, että vauva imee äidin nänniä ja saa siitä ruokaa. 

Imetys on vieläpä vauvan kehityksen kannalta elintärkeä asia. Se ei pelkästään ravitse vauvaa vaan se myös suojaa vauvaa erilaisilta haitallisilta mikrobeilta sekä parantaa vauvan vastustuskykyä. Se vahvistaa myös äidin ja vauvan sidettä. Siinä on erilaisia vitamiineja, proteiineja, rasvoja jne.. Todella loogista, mutta silti vaikea ymmärtää, että äidin tissistä tulee tuollaista super ainetta. Mä oon ihan varma, että jos maapallo imis tissiä niin äidinmaidolla torjuttaisiin ilmastonmuutoskin. 


Se on myös täysin käsittämätöntä miten paljon sitä maitoa sieltä tulee. Sitä saattaa tulla litratolkulla päivässä. Miten se on mahdollista? Vaimo osti rintapumpun ja pumppaa maitoa meidän pakastimeen ja nyt meillä on jääpalojen sijasta rintamaitoa pakastin täynnä. Hän siis laittaa imukupin tissiin, painaa nappia ja se laite kirjaimellisesti lypsää maidon rinnasta kuppiin. 
Imetyksestä on varmasti kaikilla jonkilainen mielipide. Tai varsinkin julkisilla paikoilla imetyksestä. Ennen omia lapsia en ymmärtänyt miksi vauvaa piti imettää vaikka keskellä kauppakeskusta. Tai vaikka ravintolassa. Mun mielestä se ei ollut soveliasta. 

Nyt, kun on tullut omia lapsia ja tiedän, kuinka tärkeää imetys on ja silloin, kuin vauvalla nälkä yllättää on sen saatava ruokaa heti tai helvetti on irti, niin ymmärrän täysin miksi joku äiti imettää lapsen juuri siinä paikassa missä on sillä hetkellä.

Jos joku äiti ei halua imettää julkisella paikalla niin ymmärrän myös ihan täysin sen, koska imetys jos jokin on henkilökohtainen asia. Tai joskus vauva on vaan niin hermostunut, että vaatii rauhallisen paikan ruokailulle.

Esimerkiksi mun vaimo ei halunnut esikoista hirveästi imettää julkisella paikalla vaan hakeutui rauhalliseen paikkaan imettämään.Vivia koki sen kiusalliseksi niin itsensä, kuin muidenkin ihmisten puolesta. Olikohan siinä syynä sitten se sama ajatus mikä mullakin oli, kun mietin blogin aloittamista. Eli muiden ihmisten mielipiteet. Jos Nelli alkoi huutamaan nälkää niin Vivia kipitti mielummin kauas vessaan imettämään. Myöhemmin ajateltuna sehän on ihan naurettavaa. Söisitkö itse hampurilaisen vessanpöntöllä?

Nyt toisen lapsen kohdalla hän ei enää välitä muiden katseista tai mielipiteistä vaan syöttää Linnean juuri siellä missä nälän yllättäessä ollaan. Mun mielestä se on hienoa, että Vivia on saanut "itseluottamusta" imetykseen julkisella paikalla ja varmasti lähentää heidän välejään entisestään, kun uskaltaa ruokkia vauvan vaikka kahvilassa. 


Onko sulla mielipidettä imetykseen? Vai saisiko mies ylipäätänsä edes kirjoittaa imetyksestä, joka on lähes jonkinsortin tabu? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Älä ole paha sisko, ole hyvä sisko!

Isääkin väsyttää